Bali naar Singapore
Door: mwatti
Blijf op de hoogte en volg Max
08 Januari 2011 | Indonesië, Batavia
Vanaf Den Pasar begint onze reis echt. Nico en ik zijn nu echt op elkaar aangewezen.
We vliegen met Air Asia die we vanaf NL via internet hebben geboekt. Soscha en Jordan zijn op het vliegveld om afscheid te nemen. We drinken nog een kop thee gezamenlijk en Nico geeft zijn overtollige rupias aan Soscha en die mag zij delen met haar moeder. “Ik heb nog maar 150.000 Rp nodig voor de airport tax meer niet” zegt hij voldaan. Maar 20 meter verderop bij het inchecken zijn we geconfronteerd met overgewicht. Ik had 6 kilo en Nico 4 kilo. Ik moest 6 kilo betalen dat is 150.000 Rp en Nico moest 15 kilo standaard betalen en 9 kilo overgewicht wat neer komt 550.000 Rp. Beduusd vraagt Nico: “How is it possible?”. Simple legt de beambte uit dat hij geen cargo bagage heeft ingevuld, dus alleen cabin bagage. De volle pond betalen of anders niet mee. Nico heeft alles al weggegeven hij moet €50 inwisselen voor Rupias. Boos is hij op zichzelf omdat hij dat niet heeft geboekt. Nico gefrustreerd en ik lachen (kan het niet meer inhouden) lopen we naar de immigratie en moeten even later instappen. Omdat Nico als eerste via internet heeft geboekt voor heen en terugreis, heeft hij zijn stoel en lunch gegevens aan mij doorgegeven. Ik kan zo bij hem aansluiten bij het boeken vn de vlucht. Aan boord worden de maaltijden uitgedeeld en de stewardess loopt langs Nico en hij geeft zelfverzekerd quasi achterover leunend zijn boarding pass voor de bestelde maaltijd. De stewardess zegt echter: “only mister Mesak Wattimena”. Je weet, Nico laat het er niet bij zitten en zegt dan. “me too, I have also ordered”. De Stewardess: “no only mister Wattimena”. Nico zeer verbaasd, staat op en pakt zijn tas en controleert dan zijn booking. Hij ziet dat hij alleen op de heenreis een maaltijd heeft besteld. Nota bene die heenreis heeft hij helemaal niet kunnen nemen. Wegens de sneeuw problemen heeft hij een andere reis geboekt en krijgt hij het niet terug. Sip kijkt hij de stewardess aan en vraagt of hij alsnog een maaltijd kan krijgen. “Okay, wait I’ll come back to you later””. Nou dat “later” wordt uiteindelijk erg laat tegen het einde van de vlucht bijna. Een keuze heeft Nico niet en moet hij genoegen nemen met wat er voorradig is. Uit keuze armoe en trek neemt hij het maar. Ik heb inmiddels al gegeten en Nico weigerde wat van me te nemen in de veronderstelling dat hij het zo krijgt.Zelf kom ik niet meer bij van het lachen.
In Singapore aangekomen maken we een nieuwe start. Omdat we nog 5 uur over hebben besluiten we de stad in te gaan. Eerst de bagage stallen, na enig zoekwerk. Dan met de metro omdat er een hele lange rij voor de taxi standplaats staat. Na ruim drie kwartier komen we in Singapore aan in de Bay View Area. Het is een leuke kennismaking met mijn verleden. Sinds mijn laatste bezoek in 1998 met Ellen is er erg veel veranderd. Het opgespoten land waar eerst bos is geweest staan nu gigantische gebouwen. Ook de City View lijkt op New York. Na een wandeling over de promenade gaan we het Sand Park gebouw in en helemaal naar de 56 ste verdieping. Wat een geweldig uitzicht over de stad. De oude Cliffort pier waar ik altijd met de ferry aankom, staat er nog maar meer als een historisch gebouw zonder de oorspronkelijk functie. Het Sand Park gebouw heeft een gigantisch entree en chique restaurants. Boven is een fantastisch uitzicht over de stad. Een voetbalveld op zee. De Skyline die niet onder doet voor New York. Voor mij is het zelfs mooier dan NY. Alleen NY heeft een wereldfaam. Het uitzicht op zee met de honderden voor anker liggende schepen brengt mij nostalgisch terug naar mijn 10 jaar zeemans verleden waar ik tot 4 keer per jaar Singapore aandoe. Die hoeveelheid schepen voor anker zijn niet veranderd. Even verderop op de bovenste verdieping is nog een groot zwembad echter alleen toegang voor badgasten. We maakten nog een avond deel mee die wat leuke foto’s oplevert. Voldaan gaan we terug naar de Airport per taxi en dat duurde maar 20 minuten via de 4 baans snelweg zonder file. Geweldig.
Met de ervaring van de heenweg van het overgewicht hebben we onze bagage herverdeeld bij het bagage depot. Steeds de koffers wegend dat we niet over de 20 kilo komen. Het resultaat is net onder de 20 kilo en een extra handbagage.
Op de luchthaven nog een heerlijke Chinese maaltijd en relax boarding om 21.20 uur op naar Darwin Australië.
08 Januari 2011 - 10:09
John Salampessy:
Max en Nico, mooie foto's van Singapore. En een prachtig verhaal van de financieele perikelen van Nico. Altijd strak op de penny. Mag niet teveel kosten. En nu... extra betalen of hij krijgt niets. Ben benieuwd wat nog volgt :-) Groetjes John.
08 Januari 2011 - 16:55
ACUNA:
En dit is pas het begin van Jut&Jul op reis haha.. geweldig! Gelukkig voor oom Nico "Geld geen probleem" haha. Kijk uit naar het volgende verhaal en veel plezier door de outback! Tot snel Skype's!! X -
08 Januari 2011 - 18:28
Ezra:
Hahaha ik zie jullie gezichten alweer voor me! Erg comisch ook om te lezen dat jullie reizigers aan het begin van jullie reis al kampen met overgewicht, zeer uniek!
Er gaat een steek van weemoed door me heen als ik lees dat jullie in de Marina Bay area zijn geweest. Zie het allemaal meteen voor me :) Het is jammer dat jullie maar 5 uur de tijd hadden om Singapura te bezoeken, want het is zo'n enorme leuke, schone, moderne en vooral hippe stad. Een groot contrast met de rest van de Aziatische steden zoals we die kennen. Er zal een hoop veranderd zijn sinds uw laatste bezoek wat naast de Sandspark ook waardig was voor een herbeleving.
Nou geniet van jullie trip en tot het volgende verslag!
Ez -
09 Januari 2011 - 16:05
Willy :
Hallo Max,
Eindelijk heb ik je reisverslagen kunnen lezen. Prachtige verhalen.
Veel plezier en kijk uit naar je volgende reisverslag.
Groetjes Willy en Christian -
09 Januari 2011 - 17:46
Marsha Flynn:
Hallo Watti:
How are you doing? Thanks to Gino I got to visit your blog. First of all Happy New Year to the both of you and I'm sure you'll have a wonderful trip. Awesome to read your detailed experiences and thanks for sharing the incredible pictures.
Have fun, give your little bro a big hug from me and I look forward to 'reading' from you again.
Love, Marsha -
10 Januari 2011 - 09:39
Emma:
Hi Max en Nico,
Ha, ha, ha wat vind ik dit leuk om te zien dat kleine broer eindelijk voor grote broer zorgt. Weer eens wat anders. Ik geniet werkelijk van deze verhalen en kijk uit naar de volgende.
Amatoooooooo -
10 Januari 2011 - 19:59
Pieter Lopulalan:
Je boft maar Max met zo'n reisgenoot. Je hebt geen tijd om bij te komen. Nico is zijn roeping misgelopen. Hoe dan ook: veel plezier plezier met mekaar en goede reis!
11 Januari 2011 - 09:16
Omi:
HAHAHA HE-LE-MAAL stuk om uw verhaal! Ik zie het écht al voor me oom Nico die stomverbaasd in het vliegtuig zit! En ook samen jullie reis beginnen met overgewicht haha! Lang leve FEDEX ;)
Gave foto's trouwens van Singapore! Smaakt naar meer hihi..
Veel plezier nog en de groetjes aan uncle N!
Dikke kus uit een regenachtig en BORING NL! X -
24 Januari 2011 - 16:27
Anita Jane :
Ik zie het echt allemaal voor me...slamat makan...hahahaha